ENG

На 14.06.2000 в Стара Загора се състоя презентация на Националния Евроклуб в рамките на презентационната кампания на мрежата Евро Инфо Центрове в България.

 

Организатор на събитието беше Евро Инфо Център, Стара Загора, домакинстван от Регионалната Търговско Промишлена Палата.
Гости бяха Председателят на ТПП - Стара Загора, Митко Динев, Областният Управител Радомир Енев, Зам. Областните Управители - Петър Рахманлиев и Евгений Жеков, Зам. Кмета на града, бизнесмени, чиито фирми са предимно с европейска експортна ориентация, журналисти, представители на неправителствени организации.
Като съпътстващо мероприятие бяха представени две европейски програми, целящи подготовката на страната ни в предприсъединителния период. Г-н Джордж Цекурас представи "Специалната подготвителна програма за България" за подпомагане на развитието на институциите, необходими за интеграцията. Г-н Малкълм Рос представи "Проекта за подпомагане на регионалната политика" за нарастване ефективността на националната политика за развитие.
Всички присъстващи станаха членове на клуба и заявиха готовността си да съдействат на неговите цели.
Регионалните членове на Евроклуба решиха да се събират неформално ежемесечно или по определен повод за дискутиране на актуални проблеми по въпросите на евроинтеграцията.

Back